Invisalign Beugel

Invisalign is een onzichtbare beugel die orthodontisten en tandartsen gebruiken als hulpmiddel voor het verkrijgen van optimale functionaliteit en esthetiek van je tanden en kiezen.

Deze onzichtbare / doorzichtige beugel oplossing zijn gemaakt van dunne kunstof hoesjes die je over je tanden en kiezen schuift. Om de week doe je een nieuwe setje hoesjes in zodat deze verplaatst worden naar de ideale plek in de kaak.

Met deze methode zijn er al meer dan 3 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd en wordt sinds 1998 door tandartsen en orthodontisten gebruikt als orthodontisch hulpmiddel.

Invisalign beugel makkelijk indoen
logo-brace

VOORDELEN VAN  

Rechte Tanden

Deze animatie geeft heel duidelijk weer hoe jouw leven positief verandert dankzij deze beugeloplossing.

Invisalign Introductie

Invisalign Elit eprovider

In 2007 heeft Drs. Lotte Meereboer Invisalign geïntroduceerd in Nederland. Waardoor zij de meeste ervaring heeft binnen Nederland en zelfs in de BENELUX met deze orthodontie behandeling.

Het ontstaan van de beugel

Deze transparante bitjes zijn in 1997 ontstaan doordat Zia Chishti ontdekte dat als hij zijn nachtbeugel een paar nachten niet had ingedaan zijn tanden een beetje verplaatsen, hun eigen weg gingen volgen, maar zodra hij weer gebruik hiervan maakte gingen zijn gebit weer terug in de juiste positie. Hij begreep dus dat je met een kunstof hoesje een verplaatsing teweeg kon brengen. Hierdoor ging hij samen met met Kelsey Wirth, collega student aan Harvard, een computer programma schrijven in zijn garage in Palo Alto, California om met behulp van software en kunstof bitjes een vernieuwde orthodontische behandeling te creëren.

Hier uit kwam voort de Invisible Aligners Technology, oftewel Invisalign. In 1998 kregen zij goed keuring van de Food and Drug Administration en in 1999 zijn zij begonnen met de hoesjes en software te leveren aan orthodontisten in de Verenigde Staten. Omdat Zia Chishti zelf gebruik had gemaakt van de traditionele slotjes begreep hij de vele nadelen daarvan en deed onderzoek bij veel patiënten die daar ook gebruik van hebben gemaakt. Daaruit kon hij concluderen dat hij iets moest doen met deze nadelen je moet denken aan: Pijn na je maandelijkse bezoek aan de praktijk, allergie van metalen, ondervinden van hinder in het dagelijks leven, veel tijd kwijt aan de maandelijkse controles, je mond niet goed kunnen verzorgen.

Hier bedacht hij oplossingen voor met zijn nieuwe technologie. Want enkele kenmerkende voordelen zijn: onzichtbaar, omdat je om de week de bitjes vervangt voor een nieuw setje verdeel je de kracht op je tanden waardoor er een lichte druk op staat en niet echte pijn na je maandelijkse praktijk bezoek, de hoesjes zijn van kunstof waardoor je geen metalen allergie oploopt, geen maandelijkse controles meer maar een aantal keer op controle tijdens je behandeling, je kunt je mond goed blijven onderhouden omdat deze hoesjes uitneembaar zijn dus mocht je een belangrijke afspraak hebben dan kun je deze tijdelijk uitdoen.
Nog een aantal kenmerken van deze oplossing zijn: voordat je begint laat de behandelaar aan je zien door middel van een 3D video hoe jouw tanden verplaatst zullen worden tijden de gehele periode zodat je vooraf weet waar je naar toe werkt. Uit praktijk ervaringen blijkt dat deze methode inderdaad als erg prettig word beschouwd en de tal van voordelen een uitkomst zijn!

Er bestaan een aantal verschillende Invisalign behandelplannen, deze bestaan uit: Full case, Express case, Lite case en Teen. Om de boog na het einde zo mooi te houden gebruik je een nachtbitje. De specialist zal dieper ingaan op de verschillende behandel plannen bij de eerste ontmoeting om het gewenste resultaat bij jou te krijgen.

Doorzichtige beugel
product image
1star1star1star1star1star
4 based on 18 votes
Comfortho
Invisalign
Invisalign
Doorzichtige beugel
Vertel het door! Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest