Invisalign Beugel

Invisalign is een onzichtbare beugel die orthodontisten en tandartsen gebruiken als hulpmiddel voor het verkrijgen van optimale functionaliteit en esthetiek van je tanden en kiezen.

Deze onzichtbare / doorzichtige beugel oplossing zijn gemaakt van dunne kunstof hoesjes die je over je tanden en kiezen schuift. Om de week doe je een nieuwe setje hoesjes in zodat deze verplaatst worden naar de ideale plek in de kaak.

Met deze methode zijn er al meer dan 3 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd en wordt sinds 1998 door tandartsen en orthodontisten gebruikt als orthodontisch hulpmiddel.

Invisalign beugel makkelijk indoen
logo-brace

De Invisalign technologie

Innovatie door techniek

Invisalign is het meest geanvanceerde en transparante alignersysteem ter wereld. De innovatieve behandelwijze is volledig te danken aan het gebruik van de laatste technieken op het gebied van orthodontie. Door middel van het speciale SmartTrack materiaal, waarmee de aligners gemaakt zijn, zijn de beugelbitjes extra comfortabel en flexibel. Ze passen beter, zijn gemakkelijker uit te nemen en zijn ook minder pijnlijk dan traditionele beugels. Tandcorrecties waren hierdoor nog nooit zo gecontroleerd, waardoor je de bitjes voor je tanden 22 uur per dag kan dragen zonder hinder. Doordat je de Invisalign beugel bitjes zelf om de 2 weken kunt vervangen, gaat het behandeltraject bovendien sneller. Tot 50% sneller dan gewoonlijk, dus je ziet sneller resultaat. Buiten het perfecte alternatief voor de traditionele beugel is de Invisalign beugel buitengewoon innovatief.

Precisie en voorspelbaarheid

Je bekijkt je nieuwe lach voordat de behandeling start. Dankzij de ClinCheck®-technologie van Invisalign kunnen we het verloop van de behandeling precies voorspellen. Door middel van het persoonlijke behandelingsplan kan exact worden gezien hoe de individuele tanden zullen verschuiven en hoe lang de behandeling zal duren. De combinatie met het SmartTrack materiaal zorgt voor ervoor dat de bewegingen van je tanden met meer dan 75% te voorspellen zijn.

Gezondere mond

Invisalign bitjes zorgen niet alleen voor een prachtig esthetisch resultaat, maar kunnen ook de gezondheid van je mond verbeteren. Rechte tanden zijn minder gevoelig voor tand- en tandvleesproblemen. Je kunt je gebit beter schoonhouden en bespaart toekomstige tandartskosten. Tijdens behandelingen met deze beugelbitjes komt er bovendien 60% minder tandplak voor. Je mondhygiene kan gewoon doorgaan zoals je gewend bent, omdat je de bitjes voor je tanden gewoon kunt uitnemen.

Persoonlijk

De Invisalign beugel is het het meest persoonlijk tandenbitje dat je kent. Speciaal ontworpen voor jou. Het enige bitje voor je tanden dat volledig is afgestemd op jouw tandvleeslijn. Op maat gemaakt over jouw tanden stapje voor stapje in de goeder richting te verplaatsen. Voor elke gebitssituatie en elke type glimlach biedt de Invisalign beugel een oplossing. Onze ervaren specialisten geven je bovendien veel persoonlijke aandacht, waardoor alles in het teken staat van jouw glimlach.

Technologie van de toekomst

Door voortdurende innovatie van Invisalign liggen er mooie technologische functionaliteiten in het verschiet. Zo is er een persoonlijke applicatie in ontwikkeling. Met de My Invisalign Smile-app kun je de vooruitgang vergelijken met de 3D simulatie na het wekelijks vervangen van de aligners. Ook de mogelijke komst van iTero® wordt weer een stap vooruit gezet. Via de intra-orale scanner hoeven geen handmatige afdrukken te worden gemaakt, maar kunnen snelle en precieze digitale 3D afbeeldingen van je tanden worden gemaakt. Ook werkt Invisalign momenteel aan een baanbrekende digitale transformatie waarbij 3D-printtechnologie wordt ingezet om 3D-afdrukken te maken in plaats van analoge afdrukken en modellen. Zelfs het 3D printen van de aligners behoort binnenkort wellicht tot de praktijk.

VOORDELEN VAN  

Rechte Tanden Met De Invisalign Beugel

Deze animatie geeft heel duidelijk weer hoe jouw leven positief verandert dankzij deze Invisalign beugeloplossing.

Invisalign Introductie

Invisalign Elit eprovider

In 2007 heeft Drs. Lotte Meereboer Invisalign geïntroduceerd in Nederland. Hierdoor heeft zij de meeste ervaring binnen Nederland en zelfs in de BENELUX met deze Invisalign orthodontie behandeling.
Bekijk ons ook op de website van Invisalign en ontdek al onze accreditaties.

Het ontstaan van de Invisalign beugel

Deze transparante beugel bitjes zijn in 1997 ontstaan doordat Zia Chishti een toevallige ontdekking deed. Hij ontdekte dat als hij zijn nachtbeugel een paar nachten niet had ingedaan, zijn tanden een beetje verplaatsten en hun eigen weg gingen volgen. Zodra hij weer gebruik van zijn nachtbeugel maakte gingen zijn tanden weer terug in de juiste positie. Hij begreep dus dat je met een kunstof beugel hoesje een verplaatsing teweeg kon brengen. Hierdoor ging hij samen met met Kelsey Wirth, collega student aan Harvard, een computer programma schrijven in zijn garage in Palo Alto (Californië). Door deze software te combineren met de doorzichtige beugel bitjes ontwikkelden zij zo een nieuwe orthodontische behandeling.

Hier kwam de Invisible Aligners Technology uit voort, oftewel Invisalign. In 1998 kregen zij goedkeuring van de Food and Drug Administration en in 1999 zijn zij begonnen met de hoesjes en software te leveren aan orthodontisten in de Verenigde Staten. Omdat Zia Chishti zelf gebruik had gemaakt van de traditionele slotjes begreep hij de vele nadelen daarvan en deed onderzoek bij veel patiënten die daar ook gebruik van hebben gemaakt. Daaruit kon hij concluderen dat hij iets moest doen met deze nadelen. Voorbeelden van de negatieve aspecten van de traditionele slotjes: pijn na je maandelijkse bezoek aan de praktijk, allergische reacties op de metalen, het ondervinden van hinder in het dagelijks leven, veel tijd kwijt zijn aan de maandelijkse controles en je mond niet goed kunnen verzorgen.

Chishti bedacht oplossingen met zijn nieuwe technologie. Enkele kenmerkende voordelen zijn:

– Onzichtbaarheid van de beugel bitjes
– Een lichte druk in plaats van pijn na je maandelijkse praktijk bezoek, doordat je om de week de bitjes vervangt voor een nieuw setje.
– Geen allergische reacties, omdat de hoesjes van kunststof zijn en niet van metaal
– Geen maandelijkse controles meer, maar slechts een aantal keer controle tijdens je behandeling
– Uitneembaarheid, waardoor je mond goed onderhouden kan worden en je de beugel tijdelijk kunt uit doen bij een belangrijke afspraak

Een ander kenmerk van deze oplossing is de 3D video. Voordat je begint laat de behandelaar via deze 3D video zien hoe jouw tanden verplaatst zullen worden tijdens de gehele periode. Zo weet je vooraf waar je naartoe werkt. Uit praktijkervaringen blijkt dat deze methode inderdaad als prettig wordt beschouwd en de tal van voordelen een uitkomst zijn!

Er bestaan een aantal verschillende Invisalign behandelplannen, deze bestaan uit: Full case, Express case, Lite case en Teen. Om de boog na het einde zo mooi te houden gebruik je een nachtbitje. De specialist zal dieper ingaan op de verschillende behandelplannen bij de eerste ontmoeting om het gewenste resultaat bij jou te krijgen.

Doorzichtige beugel
product image
1star1star1star1star1star
3.5 based on 27 votes
Comfortho
Invisalign
Invisalign
Doorzichtige beugel