Invisalign bij Comfortho
Invisalign bij Comfortho

Invisalign

Invisalign is een doorzichtige beugel die tandartsen en orthodontisten gebruiken als hulpmiddel voor het verkrijgen van optimale functionaliteit en esthetiek van je tanden en kiezen.

De Invisalign beugel is gemaakt van dunne kunstof hoesjes die je over je tanden en kiezen schuift. Om de week doe je een nieuwe setje hoesjes in zodat deze verplaatst worden naar de ideale plek in de kaak.

Met deze methode zijn er al meer dan 14 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd en wordt sinds 1998 door tandartsen en orthodontisten gebruikt als orthodontisch hulpmiddel.

Al meer dan 14 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd

In 2007 is Drs. Lotte Meereboer gestart met Invisalign in Nederland.

Hierdoor heeft zij de meeste ervaring binnen Nederland en zelfs in de Benelux met deze Invisalign orthodontie behandeling.

Comfortho Invisalign Elite Provider

Invisalign behandeling

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek zal de specialist jouw situatie en wensen bespreken. De behandelaar zal uitleggen hoe een Invisalign beugel werkt en hoeveel tijd er nodig zal zijn om jouw gewenste situatie voor elkaar te krijgen.

Behandelplan

Er worden foto’s en afdrukken van jouw tanden gemaakt voor het behandelplan. In een 3D video zie je hoe jouw tanden verplaatst worden naar een mooie rechte boog met de Invisalign beugel. Nadat je akkoord bent gegaan met het behandelplan zullen de Invisalign aligners speciaal voor jou gemaakt worden.

Plaatsen beugel

Je komt langs voor het plaatsen van de beugel. De behandelaar zal nog eens alles goed met jou doornemen van hoe je de Invisalign beugels zult dragen, hoe lang je ze dagelijks draagt en wanneer het tijd is om langs te komen voor een controle afspraak.

Controle afspraak

Tijdens deze eerste controle wordt onder andere gecontroleerd of de Invisaling behandeling goed is gestart, besproken wordt hoe de behandeling verloopt en hoe het verloop van de behandeling eruit zal zien.

Na de behandeling

Ben je klaar met je laatste setje Invisalign aligners dan kom je voor de eindcontrole langs. Om ervoor te zorgen dat jouw tanden in de ideale boog blijven staan adviseren we jou om gebruik te maken van een retainer. Dit is een nachtbeugel gemaakt van een iets dikker kunstof dan de behandeling zelf, hiermee zorg je ervoor dat jouw tanden op de gewenste plaats blijven.

De Invisalign Technologie

 • Innovatie door techniek
  Invisalign is het meest geavanceerde en transparante aligner systeem ter wereld. De innovatieve behandelwijze is volledig te danken aan het gebruik van de laatste technieken op het gebied van orthodontie. Met de Invisalign attachments kunnen jouw tanden accuraat roteren. Door middel van het speciale SmartTrack materiaal, waarmee de aligners gemaakt zijn, zijn de beugel bitjes extra comfortabel en flexibel. Ze passen beter, zijn gemakkelijker uit te nemen en zijn ook minder pijnlijk dan traditionele beugels. Tand correcties waren hierdoor nog nooit zo gecontroleerd, waardoor je de bitjes voor je tanden 22 uur per dag kan dragen zonder hinder. Doordat je de Invisalign beugel bitjes zelf om de 2 weken kunt vervangen, gaat het behandeltraject bovendien sneller. Buiten het perfecte alternatief voor de traditionele beugel is de Invisalign beugel buitengewoon innovatief.
 • Precisie en voorspelbaarheid
  Je bekijkt je nieuwe lach voordat de behandeling start. Dankzij de ClinCheck®-technologie van Invisalign kunnen we het verloop van de behandeling precies voorspellen. Door middel van het persoonlijke behandelingsplan kan exact worden gezien hoe de individuele tanden zullen verschuiven en hoe lang de behandeling zal duren. De combinatie met het SmartTrack materiaal zorgt voor ervoor dat de bewegingen van je tanden met meer dan 75% te voorspellen zijn.
 • Gezondere mond
  Invisalign bitjes zorgen niet alleen voor een prachtig esthetisch resultaat, maar kunnen ook de gezondheid van je mond verbeteren. Rechte tanden zijn minder gevoelig voor tand- en tandvleesproblemen. Je kunt je gebit beter schoonhouden en bespaart toekomstige tandartskosten. Tijdens behandelingen met deze beugel bitjes komt er bovendien 60% minder tandplak voor. Je mondhygiëne kan gewoon doorgaan zoals je gewend bent, omdat je de bitjes voor je tanden gewoon kunt uitnemen.
 • Persoonlijk
  De Invisalign beugel is het het meest persoonlijke tanden hoesje dat je kent. Speciaal ontworpen voor jou. Het enige bitje voor je tanden dat volledig is afgestemd op jouw tandvleeslijn. Op maat gemaakt over jouw tanden stapje voor stapje in de goeder richting te verplaatsen. Voor elke gebitssituatie en elke type glimlach biedt de Invisalign beugel een oplossing. Onze ervaren specialisten geven je bovendien veel persoonlijke aandacht, waardoor alles in het teken staat van jouw glimlach.
 • Technologie van de toekomst
  Door voortdurende innovatie van Invisalign liggen er mooie technologische functionaliteiten in het verschiet. Zo is er een persoonlijke applicatie in ontwikkeling. Met de My Invisalign Smile-app kun je de vooruitgang vergelijken met de 3D simulatie na het wekelijks vervangen van de aligners. Ook de mogelijke komst van iTero® wordt weer een stap vooruitgezet. Via de intra-orale scanner hoeven geen handmatige afdrukken te worden gemaakt, maar kunnen snelle en precieze digitale 3D afbeeldingen van je tanden worden gemaakt. Ook werkt Invisalign momenteel aan een baanbrekende digitale transformatie waarbij 3D-printtechnologie wordt ingezet om 3D-afdrukken te maken in plaats van analoge afdrukken en modellen. Zelfs het 3D printen van de aligners behoort binnenkort wellicht tot de praktijk.

Rechte tanden met de invisalign beugel

Het ontstaan van de Invisalign beugel

Deze transparante beugel bitjes zijn in 1997 ontstaan doordat Zia Chishti een toevallige ontdekking deed.

Hij ontdekte dat als hij zijn nachtbeugel een paar nachten niet had ingedaan, zijn tanden een beetje verplaatsten en hun eigen weg gingen volgen. Zodra hij weer gebruik van zijn nachtbeugel maakte gingen zijn tanden weer terug in de juiste positie. Hij begreep dus dat je met een kunstof beugel hoesje een verplaatsing teweeg kon brengen. Hierdoor ging hij samen met met Kelsey Wirth, collega student aan Harvard, een computer programma schrijven in zijn garage in Palo Alto (Californië). Door deze software te combineren met de doorzichtige beugel bitjes ontwikkelden zij zo een nieuwe orthodontische behandeling.

Hier kwam de Invisible Aligners Technology uit voort, oftewel Invisalign. In 1998 kregen zij goedkeuring van de Food and Drug Administration en in 1999 zijn zij begonnen met de hoesjes en software te leveren aan orthodontisten in de Verenigde Staten.

Omdat Zia Chishti zelf gebruik had gemaakt van de traditionele slotjes begreep hij de vele nadelen daarvan en deed onderzoek bij veel patiënten die daar ook gebruik van hebben gemaakt. Daaruit kon hij concluderen dat hij iets moest doen met deze nadelen. Voorbeelden van de negatieve aspecten van de traditionele slotjes: pijn na je maandelijkse bezoek aan de praktijk, allergische reacties op de metalen, het ondervinden van hinder in het dagelijks leven, veel tijd kwijt zijn aan de maandelijkse controles en je mond niet goed kunnen verzorgen.

Chishti bedacht oplossingen met zijn nieuwe technologie. Enkele kenmerkende voordelen zijn:

 • Onzichtbaarheid van de beugel bitjes
 • Een lichte druk in plaats van pijn na je maandelijkse praktijk bezoek, doordat je om de week de bitjes vervangt voor een nieuw setje.
 • Geen allergische reacties, omdat de hoesjes van kunststof zijn en niet van metaal
 • Geen maandelijkse controles meer, maar slechts een aantal keer controle tijdens je behandeling
 • Uitneembaarheid, waardoor je mond goed onderhouden kan worden en je de beugel tijdelijk kunt uit doen bij een belangrijke afspraak

Een ander kenmerk van deze oplossing is de 3D video. Voordat je begint laat de behandelaar via deze 3D video zien hoe jouw tanden verplaatst zullen worden tijdens de gehele periode. Zo weet je vooraf waar je naartoe werkt. Uit praktijkervaringen blijkt dat deze methode inderdaad als prettig wordt beschouwd en de tal van voordelen een uitkomst zijn!

Om de boog na het einde zo mooi te houden gebruik je een nachtbitje. De specialist zal dieper ingaan op de verschillende behandelplannen bij de eerste ontmoeting om het gewenste resultaat bij jou te krijgen.

Bel voor een afspraak 085 – 401 47 37

Maak een
selfie en krijg
direct advies

icon-selfie

Ben je benieuwd of deze behandeling mogelijk is bij jou? Maak dan een selfie van je mond met lach en app of mail deze door zodat wij direct advies kunnen geven.

“Door Comfortho en Invisalign kan ik weer stralend lachen!”

Janiek Veert, Amsterdam