Wat is AcceleDent?

AcceleDent’s SoftPulse Technology® geeft een veilige, effectieve en zachte trilling door aan de wortels van jouw tanden. Dit helpt de cellulaire respons te versnellen, dit houdt in dat daardoor de mogelijkheid om jouw tanden te verplaatsen aanzienlijk sneller gaat.

AcceleDent, is door de FDA een goedgekeurd medisch hulpmiddel dat voor orthodontische behandelingen met slechts 20 min per dag de behandelduur verkort met 50% in combinatie met Invisalign orthodontie.

Het juiste Hulpmiddel voor jouw Behandeling.

Waarom AcceleDent

AcceleDent is goedgekeurd door de FDA en is veilig en betrouwbaar in de Amerikaanse klinische studies aangetoond. AcceleDent’s trillingen is een redelijke en veilige aanpak voor het versnellen van de tand beweging.

Feitelijk wordt er meer kracht uitgeoefend op de tanden tijdens het gewone kauwen, wel te verstaan ten minste 250x meer!, dan er wordt toegepaste met de AcceleDent kracht. Ook de orthodontisten, tandartsen en patiënten hebben gemeld dat door het gebruik van AcceleDent veel minder ongemak, denk aan pijn/druk op de tanden, word geconstateerd.

Wat vertelt de geschiedenis ons van trillingen op bot re-modellering.

Mechanische stimulatie (trillingen) van het bot wordt al onderzocht sinds het begin van de jaren 80 in de vorige eeuw, om botbreuken te genezen en voor de behandeling van osteoporose. Studies hebben aangetoond dat mechanische stimulatie van bot de snelheid van fractuurgenezing en botdichtheid in lange botten kan verhogen.
Trilplaten zijn momenteel beschikbaar voor de behandeling van bot- en spierverlies, deze apparaten trillen het hele lichaam.

Door tussen de 20 en 30 minuten per dag AcceleDent te gebruiken zal je de klinische voordelen ondervinden van de, SoftPulse Technology, trillingen om op een veilige manier de tanden te helpen verplaatsen.