Invisalign kosten

Wat zijn de kosten van een Invisalign beugel? Omdat elke behandeling persoons afhankelijk is kunnen wij hier alleen een indicatie van de prijs geven. De kosten die voor jouw situatie gelden zal de behandelaar bij de intake benoemen.

De prijs van een behandeling zal gemiddeld
tussen de € 3.395,00 en € 4.885,00 zijn.

Al meer dan 14 miljoen
behandelingen
succesvol uitgevoerd

Hoeveel kost een beugel zonder verzekering?

Veel mensen vragen zich af: wat kost een beugel nu eigenlijk? En is dat met of zonder vergoeding vanuit de zorgverzekering?

De bovengenoemde prijzen voor de Invisalign beugel zijn de kosten voor een onzichtbare beugel.

Invisalign kosten voor de beugelbehandeling

De kosten voor een behandeling met een beugel van Invisalign bedragen gemiddeld tussen de 3.395 en 4.885 euro.

De exacte prijs van de Invisalign beugel hangt af van de duur van de behandeling en de complexiteit van de behandeling.

Orthodontie vergoeding zorgverzekering

De aanvullende zorgverzekering vergoedt Orthodontie en de Invisalign behandeling soms of gedeeltelijk. Controleer dit bij je zorgverzekeraar.

Invisalign braces doorzichtige bitjes

Vergoeding orthodontie basisverzekering

Wordt de onzichtbare- of doorzichtige beugel vergoed vanuit de basisverzekering? Jonger dan achttien waarschijnlijk gedeeltelijk, ouder dan achttien jaar is er geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Vergoeding voor orthodontie wordt enkel vanuit de basisverzekering vergoed in geval van bijzonderheden, zoals een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, gebit of kaak.

Orthodontie vergoeding aanvullende verzekering

Wordt de onzichtbare beugel vergoed vanuit de aanvullende verzekering? Met een aanvullende verzekering voor orthodontie kun je de kosten soms gedeeltelijk voor een onzichtbare beugel vergoed krijgen. Of deze kosten vergoed worden, hangt af van de module en kan verschillen per verzekeraar. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Bel voor een afspraak 085 – 401 47 37

Hoogte vergoeding en aanvullende eisen

Bij een aanvullende zorgverzekering kan je orthodontie gedeeltelijk vergoed krijgen tot bepaald maximum bedrag soms per jaar. Let wel: bij veel verzekeraars gelden aanvullende eisen voor orthodontie, zoals:

  • Wachttijd
  • Medische acceptatie
  • Eenmalige vergoeding

De ‘wachttijd’ houdt in dat je minstens een paar maanden tot een jaar verzekerd moet zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Wees er dus op tijd bij en bekijk de voorwaarden van de verzekeraar goed alvorens u de verzekering afsluit.

Wat betreft de ‘medische acceptatie’’ geldt het volgende: de zorgverzekaar maakt een voorspelling van jouw verwachte orthodontie kosten. Als de verwachting is dat je veel kosten gaat maken, dan kan je zorgverzekeraar een keuze maken om je niet als klant te accepteren.

De laatste aanvullende eis ‘eenmalige vergoeding’ houdt in dat verzekeraars meestal maar eenmalig kosten voor orthodontie vergoeden. Dit geldt over de gehele looptijd van je verzekering. Als je bijvoorbeeld 1500 euro vergoed krijgt van de verzekeraar, kun je dit slechts 1 keer claimen zolang je verzekering loopt.

Invisalign

Met deze methode zijn er al meer dan 14 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd en wordt sinds 1998 door tandartsen en orthodontisten gebruikt als orthodontisch hulpmiddel.

Maak een
selfie en krijg
direct advies

icon-selfie

Is deze behandeling mogelijk bij jou? Maak een selfie van je gebit en app of mail deze door zodat wij direct advies kunnen geven.

“Bedankt voor de goede service! Blij met mijn rechte tanden!”

Maartje Woens, Haarlem