Beugel voor volwassenen

Onzichtbaar met de Invisalign techniek!

Heeft u als volwassene altijd al wat aan de stand van uw tanden willen doen? Of is er een andere reden waarom een beugel bij u nu alsnog nodig is? Comfortho biedt speciale doorzichtige beugels voor volwassenen zonder (metalen) slotjes. Via onze onzichtbare Invisalign techniek kunnen wij uw tanden laten rechtzetten zonder dat het te zien is. Op deze pagina leest u alles over de onzichtbare Invisalign beugel en proberen wij uw vragen zoveel mogelijk te beantwoorden rondom het nemen van een beugel als volwassene en de zogenaamde orthodontie voor volwassenen. Hiermee manier proberen we het zo makkelijk mogelijk voor u te maken.

De doorzichtige beugel is de ideale uitkomst voor volwassenen van elke leeftijd

Snel antwoord op uw vraag

 • Is een beugel voor volwassenen vreemd?
 • Wat zijn de kosten en vergoedingen voor beugels bij volwassenen?
 • Wat zijn de voordelen van de Invisalign beugel ten opzichte van andere beugels?
 • Welke tandproblemen op latere leeftijd kan de Invisalign beugel oplossen?
 • Hoe verloopt het traject bij volwassenen en door wie word ik behandeld?
 • Zijn jullie ook in het weekend geopend?
 • Kan iedere volwassene terecht bij Comfortho? Is er een maximumleeftijd waarop ik behandeld kan worden?
 • Welke alternatieve beugels zijn er voor volwassenen?

Bel voor een afspraak 085-4014737

Een beugel bij volwassenen valt niet meer op

Een beugel op latere leeftijd is al lang niet meer nieuw of vreemd in het dagelijks leven. Volgens de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten is 25% van van mensen die naar de orthodontist of tandarts voor orthodontie gaan inmiddels ouder dan 18 jaar. Andere onderzoeken geven zelfs aan dat inmiddels meer dan 50% van de patiënten ouder dan 18 jaar is. Er is zelfs een grote groep mensen ouder dan 60 jaar die zich laat behandelen. Het beeld dat alleen brugklassers met grote rugtassen een beugel dragen is dus al lang niet meer realistisch. Bovendien kunnen we met behulp van de AcceleDent de behandelduur tot maximaal 50% verkorten.

Kosten beugel volwassenen

Ook aan de orthodontie trajecten voor volwassenen zijn kosten verbonden. De kosten voor een Invisalign behandeling bij volwassenen bedragen bij Comfortho gemiddeld tussen de € 3.395,- en € 4.885. Deze prijs is volledig vergelijkbaar met de kosten voor een slotjesbeugel. Bekijk alle informatie over de kosten voor een Invisalign beugel bij volwassenen.

Vergoeding orthodontie volwassenen

Vergoedingen bij een beugel voor volwassenen zijn over het algemeen minder dan de vergoedingen bij kinderen tot 18 jaar. Tanden verschuiven op latere leeftijd is gemiddeld duurder. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en aanvullende dekkingen worden de kosten voor een onzichtbare beugel bij volwassenen niet-, deels- of volledig vergoed. Om het wat makkelijker te maken hebben wij de verschillende vergoedingen voor beugels en orthodontie bij volwassenen op een rijtje gezet per verzekeraar. Aanvullend hierop kunt u het overzicht van Independer met alle vergoedingen orthodontie (vanaf 18 jaar) bekijken.

Invisalign braces doorzichtige bitjes

De voordelen van de Invisalign beugel ten opzichte van andere beugels

 • Pijnloos: de tandcorrectie met Invisalign is nagenoeg pijnloos.
 • Onzichtbaar: zonder dat het opvalt toch uw tanden rechtzetten. Dat is toch wel zo fijn als volwassene.
 • Comfortabel & uitneembaar: gemakkelijk uit te nemen wanneer dat nodig is.
 • Gemakkelijk eten en drinken: eten en drinken zonder problemen met uw mondhygiëne.
 • Sporten zonder problemen: nergens achter blijven haken en niemand anders blesseren.
 • Geen witte vlekken op je glazuur: de kans hierop is enorm groot met metalen slotjes.
 • Snelle effectieve behandeling: door een relatieve korte behandelduur kiezen veel volwassenen voor deze behandelmethode.
 • Controle om de 2 a 3 maanden: als volwassene heeft u vaak minder tijd dan kinderen om op controle te komen. Daarom zijn onze controles enkel om de 2 a 3 maanden.
 • 3D simulatie: het eindresultaat van te voren inzichtelijk.
 • Geen hinder in het dagelijks leven: ongestoord doorgaan met uw leven.

Welke tand problemen op latere leeftijd kan de Invisalign beugel oplossen?

Wordt de onzichtbare- of doorzichtige beugel vergoed vanuit de basisverzekering? Die vraag proberen we zo goed mogelijk voor u te beantwoorden. Jonger dan achttien of ouder dan achttien jaar: de onzichtbare beugel wordt niet vanuit uw basisverzekering vergoed. Vergoeding voor orthodontie wordt enkel vanuit de basisverzekering vergoed in geval van bijzonderheden, zoals een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, gebit of kaak.

Over Ons

Speciaal voor de werkende generatie is het bij ons ook mogelijk om een afspraak in het weekend te maken. Hierdoor hoeft u in zich niet in bochten te wringen en kunt u buiten werktijden rustig bij ons langskomen.

Bij Comfortho wordt u behandeld door ervaren en gecertificeerde specialisten. Bekijk hoe het behandeltraject eruit ziet en door wie de behandelaars zijn. Zo weet u waar u aan toe bent.

Tand correcties voor iedere volwassene, ongeacht leeftijd

Comfortho biedt Invisalign beugels voor alle volwassenen, ongeacht uw leeftijd. Afhankelijk van uw leeftijd en de conditie van uw gebit kan het behandelplan echter wel verschillen.

Bij de intake bekijken we de conditie van uw gebit en beoordelen we of een behandeling mogelijk is en welk behandelplan het beste bij uw situatie past. Een gezonde mond conditie is hierbij van belang. Belangrijke factoren die bepalen of een Invisalign behandeling mogelijk is zijn:

 • De kwaliteit van de tanden
 • De kwaliteit van het tandvlees
 • De conditie van het bot en weefsel waarin de tanden genesteld zitten

Alternatieve beugels voor volwassenen

Andere beugels voor volwassenen zijn:

 • Metalen of keramische slotjes: deze bekende beugels zijn volledig zichtbaar en kennen vele andere nadelen ten opzichte van een Invisalign beugel.
 • Linguale- of incognito beugel: deze beugel is weliswaar minder zichtbaar doordat hij aan de binnenkant van uw tanden wordt geplaatst, maar kent wel wel alle andere nadelen van slotjes. Zoals de negatieve impact van het vastlijmen aan uw tanden.
 • Retentiedraad / C-C bar: met deze methode kunt u uw tanden stabiliseren, maar kunt u geen correcties forceren.

Maak een
selfie en krijg
direct advies

icon-selfie

Ben je benieuwd of deze behandeling mogelijk is bij jou? Maak dan een selfie van je gebit en app of mail deze door zodat wij direct advies kunnen geven.

“Professionele behandelaars, vanaf het begin af aan gaven zij mij een goed gevoel en na 9 maanden een geweldig resultaat. Hartelijk dank!!”

Marlies Bontjes, Utrecht