Alles wat je moet weten over de Invisalign Nachtbeugel

Als kinderen kunnen we ons allemaal de beugels herinneren die we moesten dragen, gewoon op zoek naar een goede glimlach. De constante pijn, de maandenlange foto’s van onhandige glimlachen, en een deuk in onze zak was wat we moesten opofferen voor een rechtgetrokken glimlach. Toch heeft de introductie van Invisalign behandelingen met moderne technologieΓ«n de conventionele beugel vervangen door een onzichtbare beugel.

Invisalign beugel

De Invisalign beugel is sneller dan een slotjesbeugel, comfortabel om te dragen en laat in sommige gevallen al na 6 maanden resultaat zien, en is de nieuwe orthodontische behandeling geworden voor wie op zoek is naar een hartverwarmende lach. Het belangrijkste deel komt echter na de behandeling. De noodzaak om je tanden te verzorgen en ervoor te zorgen dat ze na de behandeling op hun plaats blijven. Dit is waar de Invisalign nachtbeugel in het spel komen.

 

Invisalign nachtbeugel

Ook al worden de tanden tijdens de behandeling rechtgezet, als ze later volledig aan hun vrije wil worden overgelaten, zullen ze een ongepland patroon volgen en kunnen ze zich afleiden van het pad dat voor hen is gemaakt. Dit is waar de rol van de Invisalign Nachtbeugel in het spel komt. Bijna onzichtbaar, de retainer is een langdurige verbintenis om ervoor te zorgen dat de tanden hun juiste positie behouden, dat de gaten tussen je tanden gesloten blijven en dat je niet begint te tandenknarsen in je slaap.

Er zijn voornamelijk 2 soorten Retainers: Verwijderbaar en permanent. Terwijl de verwijderbare exemplaren niet vastzitten aan je tanden, moet je eraan denken om ze te dragen, vooral wanneer je tanden strak beginnen te voelen op de retainer. Het vastzetten van de tanden is een teken dat de tanden beginnen te bewegen, en dus nog meer de retainer nodig hebben om op hun plaats te blijven. Omgekeerd worden spalkjes met behulp van een draad aan de achterkant van uw boven- of ondertanden geplakt en blijven ze op hun plaats zitten, tenzij ze door uw orthodontist worden verwijderd. Nadeel van een spalkje is dat ze alleen 6 tanden per kaak op hun plek houden en los kunnen schieten precies als het bij jou niet uitkomt.

 

Welke nachtbeugel is het beste voor jou?

De retainer is het beste voor u volgens de aanbeveling van uw orthodontist. In het geval van een uitneembare retainer kunt u worden gevraagd om deze te allen tijde direct na de behandeling te dragen. Later kan het zijn dat de duur van het dragen beperkt blijft tot uw slaaptijd. Echter, ongeacht het tijdsbestek van uw uitneembare beugels, is het behoud van persoonlijke hygiΓ«ne van het grootste belang. Spoel de beugel af met lauw water en reinig hem binnenstebuiten met behulp van een tandenborstel. Als u hem niet draagt, bewaar hem dan veilig in zijn opberg boxje.

Wanneer je klaar bent met jouw behandeling van de Invisalign beugel, ga dan naar je orthodontist/ tandarts in plaats van zelf je geluk te beproeven. Met de hulp van deze beugels kun je nu breed glimlachen terwijl je in de camera staart, zonder te schrikken ;).

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Maak vandaag nog een afspraak bij ons.