Invisalign hulpmiddelen; Alles wat u moet weten

De Invisalign aligners zijn tegenwoordig een populaire optie voor orthodontische behandelingen, vanwege hun onopvallendheid, gemak en gebruiksgemak. Maar zoals alle andere orthodontische beugels, vereisen Invisalign aligners regelmatige zorg voor een optimaal resultaat. Ook bieden de fabrikanten van Invisalign aligners nu verschillende tools aan die niet alleen de behandelingstijd verkorten, maar ook helpen om u een comfortabele en aangename ervaring te geven.

Hier zijn enkele van de Invisalign hulpmiddelen die algemeen gebruikt worden door tandartsen en orthodontisten aan patiënten over de hele wereld:

Invisalign toebehoren

Veel mensen denken dat de Invisalign beugels alleen geleverd worden met de verwijderbare aligners wat gedeeltelijk waar is. Terwijl patiënten met een kleine correctie alleen duidelijke aligners hoeven te dragen, kunnen anderen met gecompliceerde orthodontische problemen meer dan alleen de aligners moeten dragen. Hier worden de bevestigingen en knoppen nuttig.
De Invisalign knopen of bevestigingen werken op dezelfde manier als de metalen beugels – maar natuurlijk zonder de metalen beugels en draden – door de aligners te “verankeren” om complexe tand bewegingen te maken die normaal gesproken niet mogelijk zijn met de beugel alleen.
Het proces van het verkrijgen van Invisalign bevestigingen is eenvoudig en ongecompliceerd. Uw tandarts zal eerst een sjabloon aligner inbrengen om de gebieden te markeren waar de bevestigingen moeten worden geplaatst. Uw tandarts zal dan deze gebieden markeren en de bevestigingen hechten met een kleefstof die door licht wordt geactiveerd. Als de bevestigingen eenmaal zijn geplaatst, zal uw tandarts de tand of kies polijsten en dan bent u klaar om te gaan!

Invisalign Elastieken

Dit zijn flexibele, rubberen elastieken die uw tandarts zal gebruiken om tand bewegingen uit te voeren die niet mogelijk zijn met de Invisalign aligners alleen, of wanneer een zwaardere “trekkracht” nodig is om een tand in de gewenste richting te bewegen. Uw tandarts zal het ene uiteinde van het elastiek bevestigen aan een verankerende tand of kaak, en het andere uiteinde aan de tand die moet worden verplaatst. Op dezelfde manier kan ook een elastiek worden geplaatst om een optimale beet te krijgen of om een tand op te trekken tot een normale occlusie. De elastieken zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, maten en kleuren.

Invisalign Knopjes

Invisalign knopjes zijn kleine tandkleurige druppels die dienen als ankers voor de Invisalign beugels om meer kracht te zetten op een bepaalde tand om een beter resultaat te behalen. Afhankelijk van de behoefte kan uw tandarts een knopje op de tanden plaatsen die meer kracht nodig hebben om te verplaatsen. In andere gevallen kan uw tandarts een van uw aligners als ankerpunt gebruiken. Uw tandarts kan de binnenkant van een of beide aligners bijsnijden om het inbrengen en verwijderen van de elastieken te vergemakkelijken.

Invisalign Chewies

De Invisalign Chewies zijn gemaakt van sponsachtig polystyreen materiaal dat gebruikt wordt om de aligners goed te laten zitten door luchtkanalen tussen de tanden en de aligners te verwijderen. Als uw beugel niet goed over uw tanden zit, zal deze zijn functie niet optimaal vervullen.
Om de chewies te gebruiken, bijt u gewoon op uw aligners met een chewie tussen uw voortanden. Als de beugel eenmaal goed zit, gaat u naar de aangrenzende tanden totdat uw aligner volledig over de tanden heen zitten.

Invisalign Reinigers

Net als elk uitneembaar tandheelkundig apparaat is hygiëne essentieel. Wanneer u uw beugels uitneemt om te eten, zorg er dan voor dat u ze met lauw water wast. En wanneer je ze voor langere tijd uitdoet, is het een goed idee om je aligners onder te dompelen in bakjes die gevuld zijn met een cleaner of een reinigingsvloeistof voor kunstgebitten.
De Invisalign reinigers zijn vloeistoffen, kristallen of tabletten die gebruikt worden om je aligners schoon en hygiënisch te houden en om de groei van bacteriën en andere schadelijke organismen te voorkomen. Belangrijker nog, de Invisalign reinigers voorkomen dat uw aligners vlekken krijgen.

De heldere uitlijn-technologie is tegenwoordig veel geavanceerder geworden. Nu, dankzij de verschillende accessoires die het Invisalign systeem biedt, kunnen tandartsen en orthodontiste Invisalign aligners gebruiken voor de behandeling van zelfs de complexe orthodontische problemen die alleen mogelijk waren met metalen beugels. Als je één van die mensen bent die hun orthodontische behandeling hebben uitgesteld omdat je de zichtbare metalen beugels geen optie vind dan is dit je kans om een mooie glimlach te krijgen met het nieuwe, verbeterde en krachtigere Invisalign aligner systeem.

Mocht je nog vragen hebben of een afspraak willen maken om jouw wensen te bespreken, bel of mail ons ;).