Hoe kun je zoenen met een beugel?

Dit is een veel voorkomende vraag, die veel patiënten in gedachten hebben maar niet durven te stellen, en het antwoord is een simpel JA! Over het algemeen hoeft een orthodontische behandeling ons geen problemen te geven in ons dagelijks leven, dus zolang u de instructies van de behandelaar opvolgt, kan je jouw partner op een natuurlijke manier blijven kussen gedurende de gehele orthodontische behandeling.

Het belangrijkste is de hygiëne. Geloof het of niet, niemand wil iemand kussen die een vies gebit of een slechte adem heeft.
Gedurende de hele tijd dat je de orthodontische behandeling ondergaat, moet je zeer zorgvuldig en toegewijd zijn aan het reinigen van jow tanden. Het is noodzakelijk om een specifieke tandenborstel, interdentale rager en flos draad te gebruiken voor orthodontie vanwege het reinigen van specifieke gebieden die moeilijk bereikbaar zijn tussen de bogen en metalen slotjes.

Aan de andere kant zijn antiseptische mondspoelingen ook erg handig om de mondhygiëne op peil te houden en een frisse adem te behouden, wat essentieel en van vitaal belang is als je jouw partner wilt kussen.
Dit is noodzakelijk omdat metalen beugels de neiging hebben om een grotere hoeveelheid voedsel vast te houden. Als dit gebeurt en je jouw tanden niet goed poetst voordat je jouw partner kust, kan het zijn dat jouw partner een onaangenaam gevoel krijgt omdat hij/zij de resten van het voedsel in jouw mond of een slechte adem voelt.

Vermijd het consumeren van hard voedsel voor het zoenen. Deze zijn gevoeliger voor het vastlopen in de beugel. Het is dus het beste om ze te vermijden als je een romantisch afspraakje hebt en geen tandenborstel om te poetsen voordat je met de zoensessie begint.
Controleer alle mondbogen voor het geval er een metalen slotje los komt of iets prikt in je mond. Als het probleem door de draad komt, kunt u het misschien zelf doen. Als de metalen draad echter gebroken is, breng dan beschermende orthodontische was aan en maak een afspraak met jouw behandelaar.
Zorg voor het voorkomen van zweren. Zoenen met mondwonden is voor niemand aan te bevelen. Ziekteoverdracht is effectiever door open wonden dan door speeksel. Zorg ervoor dat al jouw wonden zijn genezen voordat je jouw partner kust.

Dus, hoe kun je zoenen?

In de wetenschap dat het niet averechts werkt om kusjes op de mond te geven bij het dragen van een beugel, zullen we enkele tips geven die je zullen helpen om jouw partner alle kusjes te geven die je wilt, zonder complexen of ongemakken.

1. Wen aan jouw beugel voor het zoenen: de eerste dagen zijn het moeilijkst. Je kunt je erg ongemakkelijk voelen door het nieuwe en vreemde gevoel van een vreemde sensatie. Het zou helpen als je gewend raakt aan het leven met beugel voordat je je partner hartstochtelijk kust.
2. Gebruik beugel was: als je zweren krijgt of als de binnenkant van jouw mond pijn doet, zet dan wat beugel was op de punten waar het zich het meest ongemakkelijk voelt.
3. Begin beetje bij beetje, zoenen met gesloten lippen totdat zowel jij als jouw partner zich aangepast hebben aan de nieuwe situatie.
4. Praat met jouw partner: praat over de mondzones waar je de meeste gevoeligheid of het meeste ongemak voelt.
5. Raak niet geobsedeerd door beugels: vergeet niet dat je een aanpassingsproces moet doorlopen, maar maak er ook geen probleem van. Kussen met een beugel is mogelijk en wordt aanbevolen om je liefde te uiten.
Ontspan je nu, vergeet dat je een beugel hebt, volg deze kleine tips en vergeet niet dat je niets te vrezen hebt. Laat niets je meest romantische momenten in de weg staan!

Deze tips komen goed van pas als je een metalen beugel draagt. Vind je dit allemaal een gedoe dan kan je overwegen om een doorzichtige beugel te dragen die je zelf in en uit kan doen zodat je de meeste obstakels al getackeld heb 😉

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een Invisalign beugel lees dit veder op onze site of maak een afspraak zodat wij samen met jou kunnen kijken wat de mogelijkheden voor jou kunnen zijn.