Wat zijn keramische beugels?

Keramische beugels zijn vergelijkbaar met metalen beugels, beide zijn ze een hulpmiddel om jouw tanden recht te zetten, maar het zichtbare verschil is dat keramische beugels tand kleurig of doorzichtig slotjes zijn en metalen beugels grijs kleurige slotjes en draden zijn. Keramische beugels hebben vaak de voorkeur boven traditionele metalen beugels, omdat ze minder opvallen op de tanden. Dit is een groot voordeel als je overweegt om een beugel te nemen, maar je wilt je niet onzeker voelen over het hebben van een beugel.
Voordelen van keramische beugels

Vergeleken met traditionele beugels zijn keramische beugels minder zichtbaar dit komt door het tand kleurige of heldere materiaal dat in deze beugels wordt gebruikt.

Bent je een goede kandidaat voor keramische beugels?

Keramische beugels worden aanbevolen als alle tanden zijn gewisseld en jouw kaak is gestopt met groeien. Dit is om te zorgen voor een snelle correctie en een lagere kans op het breken van de beugels door overbelasting van de tand bewegingen. Daarnaast zijn ze een geschikte keuze als je wilt dat de beugels subtiel zijn. De beugels zijn ofwel wit ofwel tand kleurig, waardoor ze minder opvallen. Dit maakt een keramische beugel een ideale keuze voor jouw gebit als je er geen aandacht aan wilt besteden.

Keramische beugels vs Invisalign beugels

Keramische beugels zijn net als conventionele metalen en Invisalign beugels ontworpen als hulpmiddel om jouw tanden weer recht te zetten.
Hoewel de verschillende soorten beugels effectief zijn in het recht zetten van scheve tanden, zijn er verschillen in hoeveel ze kosten, hoe ze eruitzien en hoe ze werken. Het verschuiven van de tanden met een beugel is een van de meest effectieve manieren als de kaak nog in ontwikkeling is, vandaar dat je als kind door verwezen wordt door je tandarts naar een beugel specialist. Dit betekent echter niet dat je later in je leven geen beugel kunt dragen. Er zijn namelijk veel volwassenen die veel later in hun leven een orthodontische behandeling ondergaan, met geweldige resultaten.

Het grote verschil tussen een keramische beugel of een doorzichtige Invisalign beugel is dat volwassenen ondanks het voordeel van de keramische beugel, minder zichtbaar is dan een metalen beugel, toch kiezen voor een doorzichtige beugel van Invisalign met de reden:
– Dat deze echt niet zichtbaar zijn voor mensen in jouw omgeving
– Je niet maandelijkse hoeft langs te komen bij jouw behandelaar voor het aandraaien van de draden.
– Je bent zelf in controle hoe jouw behandeling verloopt.

Met een doorzichtige beugel, ook wel aligners genoemd, kunnen tegenwoordig meer dan 99% van de gevallen behandeld worden.

Heb je vragen wat of jij de juiste kandidaat bent voor een orthodontie behandeling en wil je weten met welke beugels het gewenste resultaat bereikt kan worden? Contact ons voor een intakegesprek zodat wij jou de juiste informatie zullen geven en of jouw wensen gerealiseerd kunnen worden.