Wat is Invisalign?

Invisalign is een orthodontisch hulpmiddel van een reeks uitneembare kunstof hoesjes die je tanden helpen recht te zetten. Bij deze behandeling zijn geen draden of slotjes nodig en geen van de dieet- of reinigingsrestricties die bij gewone metalen beugels horen.
Invisalign beugels gebruiken hoesjes om de tanden recht te zetten. Ze zijn gemaakt van een mix van hoge kwaliteit kunstof op basis van vooraf gemeten scan van uw mond. De kunstof hoesjes zijn sterk genoeg om geleidelijk aan voldoende druk uit te oefenen op verkeerd uitgelijnde delen van je tanden om ze in een betere positie te brengen.

Voor wie is de behandeling bedoeld?

Invisalign kan een uitstekende oplossing zijn voor zowel tieners als volwassenen die op zoek zijn naar vrijwel onzichtbare methoden om hun glimlach te verbeteren. Deze innovatie maakt het mogelijk om alle eenvoudige tot complexe problemen met tanden en kiezen op te lossen – zonder je routinematige levensactiviteiten te onderbreken.
Een inventieve behandeling is een goede optie als je op zoek bent naar;
– Bijna onzichtbare oplossing die je niet ziet als je lacht – dus ja, geen schaamte!
– Niet permanent dragen van de hoesjes – kunnen gemakkelijk worden verwijderd
– Snellere resultaten, in vergelijking met traditionele metalen beugels
– Minder ongemak en makkelijk te hanteren

Hoe werken de Invisalign beugels?

Niet alle tandartsen of orthodontisten werken met Invisalign, dus het is essentieel om te weten te komen welke dienstverlener een volledige Invisalign opleiding heeft gevolgd, hoe lang en hoeveel kennis deze behandelaar heeft en in staat is om je behoeften te beoordelen. Ofwel bent u op zoek naar een tandheelkundige oplossing voor uzelf of voor uw geliefde, waardoor u meer kennis krijgt over het proces, hoe het werkt en de voorzorgsmaatregelen kunnen u vertrouwen geven in uw beslissing.
Om de Invisalign behandeling te starten, komt u eerst langs voor een intake gesprek bij de tandarts of orthodontist. Zij zullen kijken naar de algemene stand van je tanden, de structuur van je kaak, de glimlach en de algemene gezondheid van je mond en uiteraard de wensen van u. Na het gesprek zullen ze afdrukken van uw mond nemen. Vervolgens worden de kunstof hoesjes die uniek zijn voor uw tanden. Uw tandarts ontwerpt het behandelplan en dient als uw adviseur om de gewenste resultaten te bereiken.
De Invisalign behandeling maakt gebruik van een serie op maat gemaakte hoesjes die elke twee weken worden vervangen. Na het vervangen van zo’n hoesje kan de nieuwe anders aanvoelen omdat deze speciaal ontworpen zijn om uw tanden te blijven modificeren en verplaatsen.
Om resultaten te zien, moet u het grootste deel van de dag (minstens 22 uur/dag) de hoesjes dragen. U kunt ze echter gemakkelijk verwijderen voor speciale gelegenheden, en voor eten, poetsen en flossen.

Hier zijn enkele voors en tegens van de Invisalign behandeling.

Voors:
Onzichtbare hoesjes. Niet zichtbaar als je praat of lacht.
Gemakkelijk te dragen en te verwijderen bij het eten of schoonmaken.
Kan sneller resultaat opleveren in vergelijking met metalen beugels (het resultaat kan van persoon tot persoon verschillen)
Kan minder bezoeken aan het kantoor van de tandarts vereisen.

Tegens:
Duurder dan metalen beugels.
Hoesjes kan je verliezen.

Hoeveel kost Invisalign?

Het hangt af van verschillende factoren, die kunnen omvatten:
– Bezoeken aan tandartsen, inclusief hun consultatiekosten
– Mond gezondheidsbehoeften, de verkeerde uitlijning van de tanden, en hoeveel werk er nodig is
– Op maat gemaakte Invisalign hoesjes en de totale duur van de behandeling

De behandeling kost ong. tussen de €2.000,- tot €3.650,-. Ter vergelijking, traditionele metalen beugels kosten meestal ergens tussen de €2.000,- tot €3.200.
Ook hier geldt dat de uiteindelijke kosten afhankelijk zijn van uw situatie en wensen. Een mond met een overbeet of zeer scheve tanden heeft meer tijd nodig om de tanden geleidelijk aan in een ideale positie te brengen dan als er 1 of 2 tanden gedraaid staan.

Wilt u weten hoe snel uw tanden weer recht kunnen staan? Neem dan contact met ons op voor een intake gesprek.