Kan je eten en drinken met Invisalign?

Traditionele beugels hebben over het algemeen een eetbeperking, zoals het niet kunnen eten van hard voedsel en sandwiches in kleinere stukjes klaarmaken.
Gelden dezelfde eetbeperkingen ook voor Invisalign aligners?
Met Invisalign kan je eten en drinken wat je wilt, maar je dagelijkse routine zal lichtjes veranderen.

Drinken en eten met Invisalign

Invisalign wordt aanbevolen om 22 uur per dag te dragen. Bij de afweging wat te eten en te drinken hoef je geen rekening te houden met de draagtijd van jouw Invisalign beugel. Je hoeft ze enkel te verwijderen tijdens het eten en het kan zijn dat je meer water zal gaan drinken, de inname van snacks iets zal beperken. Aangezien de Invisalign aligners uitneembaar zijn, hoef je geen enkel voedsel uit je dieet te verwijderen of vervangen. Je kan nog steeds al je favoriete maaltijden nuttigen zonder je zorgen te maken over je doorzichtige beugel behandeling. Alhoewel je de beugel wel zal moeten verwijderen voordat je iets eet ;).
Zorg er wel voor dat er geen eten tussen jouw tanden zit als je de aligners weer in doet. Bijvoorbeeld, tijdens een maaltijd, ontbijt, lunch of diner, zal je je Invisalign aligners moeten uitnemen. Je kunt blijven eten en drinken wat je maar wilt. Als je klaar bent met eten verwijder je het eten wat nog tussen jouw tanden kan blijven zitten voordat je de Invisalign beugel weer in doet. Het is niet aan te raden om te snoepen als je de Invisalign beugel in hebt, hier is de beugel niet voor ontworpen. Beperk snacken tot een minimum

Verminder de koffie-inname

Sommige mensen drinken minstens twee koppen koffie bij het ontbijt. Er zijn echter maar weinig mensen die de hele dag door een vaste hoeveelheid cafeΓ―ne nodig hebben en dit ook nuttigen. De hele dag koffie en thee drinken kan je Invisalign aligners doen verkleuren. De enige drank die je mag drinken terwijl je de beugel in hebt is water. Als je iets anders dan water drinkt, zoals frisdrank en sapjes, dan is het aan te raden om de doorzichtige beugel ook uit te nemen. Het is echter aan te raden om water te drinken, omdat vaak per dag de aligners uit te doen de draagtijd verminderd van jouw orthodontische behandeling. U kunt blijven genieten van uw favoriete dranken tijdens het eten.

Heeft u nog vragen? Bel of mail ons en wij zullen dit met u bespreken πŸ™‚