Invisalign vs slotjes beugels

Overzicht
Kiezen tussen de onzichtbare Invisalign beugel en de zichtbare slotjes beugels is geen gemakkelijke taak, omdat het voor elke techniek een lijst met voor- en nadelen zijn.
Voordat u de definitieve beslissing neemt, moet u veel onderzoek doen en uw tandarts of orthodontist vragen wat de beste optie voor u is; en aangezien u hier bent, wilt u niet dat iemand je vertelt hoe moeilijk het is om te beslissen; u wilt dat iemand u helpt de juiste beslissing te nemen, en dat is precies wat u in dit artikel leert.
Let op dat elk orthodontisch probleem een bepaalde techniek vereist daarom is het niet altijd een persoonlijke beslissing om een keuze te hebben.

Invisalign voordelen

Invisalign-behandeling omvat het gebruik van kunstof aligners die voor elke patiënt op maat worden gemaakt door een 3D-machine.
Het ontwerp bevat bepaalde kenmerken waardoor de tanden na een tijdje weer in de juiste positie kunnen komen.

Door Invisalign te gebruiken, voelt u zich zekerder over uw glimlach zonder u altijd zorgen te hoeven te maken over het nemen van foto’s met anderen.

Uitneembaar
Een ander groot voordeel van onzichtbare beugel van Invisalign is dat je ze uit kunt nemen als je aan het eten bent, wat niet mogelijk is met een slotjes beugel.
De meeste tandartsen en orthodontisten raden aan om Invisalign 20-22 uur per dag te dragen, zodat u meer vrijheid heeft om ze uit te doen.

Gemak
In tegenstelling tot slotjes beugels, wordt de Invisalign-behandeling meegegeven. Als gevolg hiervan is het niet nodig om regelmatig de praktijk te bezoeken, omdat u uw orthodontist of tandarts maar een paar keer per jaar hoeft te zien om er zeker van te zijn dat de behandeling positieve resultaten oplevert.
Bovendien zorgt het kunstof materiaal van de Invisalign-aligner ervoor dat het minder waarschijnlijk is dat u zich bezeert aan scherpe randjes in het tandvlees of de mond.

Invisalign Nadelen

Ondanks de hierboven genoemde voordelen, zijn er nog enkele nadelen aan Invisalign, waaronder:

Patiëntafhankelijkheid
Een van de voordelen van Invisalign kan ook een nadeel zijn als patiënten ongedisciplineerd zijn. De aligners kunnen verwijderen worden wanneer je maar wilt, dit is niet altijd een goede zaak.
Als u de aligners meestal niet strikt draagt, kunt u niet aan de minimale vereiste van 20-22 uur voldoen, wat de resultaten zal vertragen.

Kosten
Hoewel de kosten van Invisalign en metalen beugels vergelijkbaar zijn geworden, kunnen sommige orthodontische problemen niet worden aangepast met de onzichtbare beugel.

 

Slotjes beugel voordelen

Slotjes beugels zijn meestal gemaakt van metaal om aan de buitenkant van de tanden te worden bevestigd. Deze helpen de tanden naar de juiste positie te begeleiden.; bovendien heeft uw behandelaar veel ruimte voor manipulatie voor en tijdens de behandeling.

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van slotjes beugels:
Geschikt voor verschillende omstandigheden
In tegenstelling tot Invisalign kunnen metalen beugels de overgrote meerderheid van orthodontische gevallen behandelen, ongeacht de verwachte moeilijkheidsgraad.
Of u nu te maken heeft met een tanden of een gezichtsprobleem, metalen beugels herstellen de optimale anatomische structuur door elke tand op de juiste lijn te plaatsen.

 

Slotjes beugel nadelen

Het is niet verwonderlijk dat er ook nadelen zijn aan beugels, waaronder:
De Esthetiek van beugels
Zoals we eerder vermeldden, zien traditionele beugels er niet erg goed uit, wat vooral impact heeft bij jongere leeftijdsgroepen, omdat ze vaak zelfbewuster zijn.

Je tanden poetsen
Wanneer u de beugel voor het eerst draagt, zal het poetsen en flossen van uw tanden uitdagender zijn, wat kan leiden tot plak vanwege slechte mondhygiëne.
Bijgevolg kan tandbederf het uiteindelijke resultaat zijn. Om dit probleem te voorkomen, moet u uw orthodontist / tandarts vragen naar de juiste manier om uw tanden te poetsen en te flossen.

Om mee te nemen in uw besluit.

Kiezen tussen slotjes beugels en de Invisalign beugel is geen gemakkelijke taak, maar met de hulp van de voor- en nadelen die in dit artikel worden genoemd, hopen we dat u een duidelijker idee heeft van wat elke techniek inhoudt.

U moet echter altijd contact opnemen met uw tandarts of orthodontist en zorg ervoor dat u de juiste vragen stelt om een objectieve beslissing te nemen op basis van uw geval en omstandigheden.

Hopelijk vindt u dit artikel informatief en nuttig, als u nog vragen heeft over metalen beugels of Invisalign, stel ze dan gerust via de telefoon aan ons.