Invisalign voor Volwassenen

Als je als kind geen beugel hebt gekregen en op zoek bent naar een gemakkelijke oplossing om rechte tanden te krijgen, dan heeft Invisalign de voorkeur. Meer dan 20 procent van de orthodontische patiënten heeft stevig gewortelde tanden. Hoewel een slotjesbeugel ook een optie is, heeft Invisalign een lange lijst van voordelen die de slotjesbeugel zal overstemmen. Bovendien zijn scheven tanden een veel voorkomend verschijnsel bij volwassenen, en Invisalign kan het verschil maken. Hier zijn enkele voordelen van de Invisalign voor volwassenen behandeling.

Hoe werkt Invisalign?

De Invisalign behandeling omvat een reeks gladde en duidelijke aligners die gemaakt zijn om comfortabel in de mond te dragen. De patiënten moeten de aligners minstens 22 uur per dag dragen. De aligners worden gemaakt op basis van een behandelplan. De patiënt draagt om de week een nieuwe aligner. De aligners worden volgens het behandelplan allemaal geprint. Deze Invisalign voor volwassenen behandeling is een goede oplossing bij; wijd uit elkaar staande tanden, overbeten, onderbeten, kruisbeten en scheven tanden.

Niet erg zichtbaar

In tegenstelling tot de metalen beugels zijn de Invisalign aligners bijna onzichtbaar, mensen kunnen ze alleen opmerken als ze op en hele korte afstand van jou staan. Patiënten hebben de eerste dag wat moeite met praten daarna is het opgenomen in jouw systeem en is jouw spraak weer als normaal.

Handiger

De beugels en draden van de slotjesbeugels zitten vast en kunnen behoorlijk irritant en pijnlijk zijn tijdens het eten en het poetsen van de tanden. Invisalign aligners kunnen gemakkelijk worden verwijderd, zodat u uw maaltijd kunt eten en uw tanden goed kunt poetsen en terug in de mond kunt plaatsen.

Minder ongemak

Invisalign aligners doen hun werk om je tanden geleidelijk recht te zetten, zodat de patiënten minder last hebben van stress dan degenen die een slotjesbeugel dragen en vaak langs moeten voor controle en het aandraaien van de draden. Als volwassene kan de voortdurende pijn en het ongemak irritatie veroorzaken, wat een invloed heeft op het persoonlijke en professionele leven. De doorzichtige beugels zijn gemaakt van zacht en flexibel kunstof, wat ze zeer comfortabel maakt. Zonder draden zijn uw lippen, wangen en tong veilig.

Veel minder afspraken

Bij metalen beugels moeten patiënten direct naar de behandelaar als de draden breken of als de beugel weer aangedraaid dient te worden. Bij de onzichtbare beugel zijn er geen veel voorkomende problemen waardoor je vaak op controle langs hoeft te komen. Een van deze reden is dat je de aligners wisselt om de week. De kans dat er in de tussentijd een ernstig probleem optreedt is veel kleiner, zodat er geen noodbezoeken zijn. De aligners worden gemaakt met behulp van nauwkeurig computersoftware en de artsen kunnen een 3D-model maken van het gebit en de aanpassingen die ze nodig hebben.

Samenvattend

Het is mogelijk om je prachtige glimlach terug te krijgen, zelfs op een volwassen leeftijd. De op maat gemaakte Invisalign aligners zijn comfortabel, gemakkelijk te gebruiken en zorgen voor minder gedoe. Het is een uitstekende combinatie van kunst en wetenschap die je een frisse uitstraling zal geven en je glimlach zal veranderen zodat ze een aanvulling vormen op je gezicht. Als je op zoek bent naar een verandering aan jou tanden dan is een behandeling met Invisalign voor volwassenen een goede optie.

Wil je meer weten of wij jou tanden recht kunnen zetten? Neem contact met ons op zodat wij jou graag kunnen adviseren :).