Alles wat u moet weten over deze beugel behandeling

Wil je af van scheven en verkeerd uitgelijnde tanden, maar zonder de onesthetische en ongemakkelijke metalen beugels te dragen? Dankzij de moderne tandheelkunde krijgt u nu perfect rechte tanden zonder dat u een vaste beugel nodig heeft; Zeg hallo tegen de Invisalign Aligners. In de volgende paragrafen leest u alles wat u over de Invisalign aligners beugel behandeling moet weten.

Wat is Invisalign?

Invisalign is een orthodontisch systeem dat je tanden recht maakt door een reeks verwijderbare aligners te gebruiken. Uw tandarts of orthodontist gebruikt gespecialiseerde software om een reeks genummerde aligners te ontwerpen die uw tanden geleidelijk verplaatsen. In tegenstelling tot de opvallende metalen beugels, zijn de Invisalign-aligners gemaakt van een transparant materiaal, waardoor ze vrijwel onzichtbaar zijn wanneer je lacht of praat.

Welke situaties kunnen worden opgelost met Invisalign Beugel?

Invisalign aligners zijn geschikt voor het oplossen van verschillende milde tot grote orthodontische situaties. Deze omvatten:
• Crowding – dit is een aandoening waarbij er onvoldoende ruimte in de kaken is om alle tanden optimaal op één lijn te krijgen. Invisalign-aligners kunnen worden gebruikt om dit te behandelen.
• Overbeet – dit is herkenbaar als de bovenkaak de onderkaak overmatig overlapt.
• Kruis beet – dit is herkenbaar waarbij de bovenkaak is afgeweken van zijn optimale positie. Hierdoor komen de boventanden niet op de daarvoor bestemde plaatsen in aanraking met de onderste. Dit heeft niet alleen invloed op de esthetiek van het gezicht, maar veroorzaakt ook moeilijkheden bij het eten en spreken.
• Onderbeet – een onderbeet is te herkennen waarbij de bovenkaak te ver naar voren uitsteekt ten opzichte van de onderkaak, waardoor het ondervlak prominenter wordt.

Wat is het proces om te starten met Invisalign Aligners?

Uw tanden recht laten zetten met Invisalign-aligners is eenvoudig en ongecompliceerd. Dit kunt u tijdens het proces verwachten:

• Eerste consult – Tijdens uw eerste bezoek zal uw orthodontist / tandarts uw tanden en stand van de kaken onderzoeken en uw gezondheidstoestand evalueren tevens worden uw wensen besproken. Hij of zij zal ook kijken naar verschillende röntgenfoto’s van en modellen van uw tanden om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor Invisalign indien nodig.

• Behandelingsplanning en ontwerp van uw aligners – in de volgende stap zal uw orthodontist / tandarts een behandelplan op maat voor u opstellen. Uw tandarts maakt eerst digitale afdrukken van uw gebit, die met speciale software worden gebruikt om een reeks genummerde aligners te ontwerpen. Zodra uw aligners zijn ontworpen, laten uw behandelaar u een simulatie zien van hoe de aligners uw tanden naar een optimale occlusie en uitlijning zullen brengen – zodat u niet voor verrassingen komt te staan wanneer uw behandeling is voltooid.

• Fabriceren van de Aligners – in het tandtechnisch laboratorium wordt het digitale ontwerp gebruikt om uw aligners te vervaardigen met behulp van de 3D-printtechnologie. In tegenstelling tot de andere prothesen die handmatig worden voorbereid door het laboratoriumpersoneel, worden de Invisalign-aligners digitaal gefabriceerd, waardoor de ruimte voor fouten en verkeerde afmetingen wordt geminimaliseerd. Dat is het! Uw aligners zijn klaar voor gebruik.

Hoe werkt Invisalign-behandeling?

Het dragen van uw eerste set aligners – Bij de volgende afspraak zal uw tandarts uw eerste set aligners proberen om hun pasvorm te beoordelen. In dit stadium leert uw tandarts u ook hoe u uw aligners moet dragen en verwijderen en hoe u ze moet onderhouden.
• Wennen aan uw Invisalign Aligners – Voor het beste resultaat moet u elke set aligners minimaal 22 uur per dag dragen. Uw Invisalign-aligners zijn zo ontworpen dat ze druk uitoefenen op uw tanden om ze in de juiste richting te bewegen. In eerste instantie kunt u tijdens het dragen van de aligners enig ongemak ervaren. Je zult echter snel wennen aan je nieuwe aligners en de milde pijn zal verdwijnen.
• Het dragen van uw genummerde aligners – Na twee weken moet u overschakelen naar de volgende set genummerde aligners. Op deze manier blijven de volgende aligners uw tanden uitlijnen, waardoor u een stap dichter bij uw droomglimlach komt. Tijdens uw behandeling wordt u na vier tot zes weken gevraagd om een afspraak te maken met uw behandelaar voor controle.

Zodra uw tandarts van mening is dat de gewenste resultaten zijn bereikt, zal hij of zij u adviseren om een nachtbeugel te dragen om uw behandeling te consolideren. Het doel van het dragen van de nachtbeugel is om te voorkomen dat uw tanden teruggaan naar hun vorige positie. Uw tandarts kan u vragen om vervolgbezoeken af te leggen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe glimlach een leven lang meegaat.

Wat zijn de voordelen van Invisalign Aligners?

Het Invisalign orthodontische systeem biedt verschillende voordelen ten opzichte van de conventionele metalen beugels:
Esthetiek – de Invisalign-aligners zijn gemaakt van een transparant materiaal; ze hebben geen invloed op uw glimlach en esthetiek van het gezicht, aangezien ze nauwelijks zichtbaar zijn wanneer u spreekt of glimlacht.
• Comfort – metalen beugels zijn berucht omdat ze het tandvlees en de wangen verwonden. Bovendien zijn ze ook behoorlijk ongemakkelijk. De Invisalign-aligners daarentegen zijn comfortabel in gebruik en veroorzaken minimaal ongemak.
• Eet wat je maar wilt – met metalen beugels is het vrijwel onmogelijk om hard of plakkerig voedsel te eten zonder het los te maken. Omdat de Invisalign-aligners uitneembaar zijn, kun je ze gemakkelijk uitdoen wanneer je iets wilt eten. Er is dus geen voedselbeperking – u kunt genieten van al uw favoriete gerechten.
• Verbeterd onderhoud van mondhygiëne – met de Invisalign-aligners kunt u een optimale mondgezondheid behouden. In tegenstelling tot metalen beugels, kunt u uw Invisalign-aligners eenvoudig verwijderen om uw tanden en flossen te poetsen.
• Spreek met vertrouwen – een ander veelvoorkomend probleem in verband met de conventionele metalen beugels is de moeilijkheid om woorden te spreken en uit te spreken. Dit komt omdat de beugels een interferentie veroorzaken in de beweging van de tong – wat nodig is om woorden uit te spreken. De Invisalign-aligners zijn erg dun; ze veroorzaken geen problemen tijdens het spreken, waardoor u uw zelfvertrouwen terugkrijgt.

De Invisalign  beugel behandeling bied een handige, comfortabele en esthetisch aangename optie om scheve en verkeerd uitgelijnde tanden te corrigeren. Als u een orthodontische behandeling hebt vermeden alleen omdat u een hekel hebt aan de metalen beugels, kunt u nu onopvallend een mooie glimlach krijgen met het transparante Invisalign-orthodontische systeem. Neem vandaag nog contact op om uw wensen te bespreken.