Hoe Invisalign kan helpen bij jou overbeet

Het hebben van een mooie glimlach is nu belangrijker dan ooit. Esthetiek en cosmetische behandelingen zijn een cruciaal onderdeel van ons leven met een enorme impact op ons vertrouwen en gevoel van eigenwaarde. Aan de andere kant kan het hebben van scheve tanden jouw uiterlijk en aantrekkelijkheid in gevaar brengen en tegelijkertijd jouw mondgezondheid aanzienlijk beïnvloeden.

Gelukkig heeft de hedendaagse tandheelkunde veel oplossingen voor deze problemen, waaronder enkele cosmetische orthodontische behandelingen zoals Invisalign. En hoewel de meeste traditionele orthodontische behandelingen de roem hebben van een beperkte esthetiek, is Invisalign een effectief alternatief voor de behandeling van verschillende malocclusieproblemen (overbeet) en de plaatsing van de tanden.

Wat zijn malocclusies of overbeet problemen?

Occlusie is een term die in de tandheelkunde wordt gebruikt om de manier waarop je bijt en de posities van jouw tanden met het onder en het boven gebit te beschrijven. Daarom worden de problemen of veranderingen van deze relaties tussen uw boven- en ondertanden malocclusies genoemd.

Om deze omstandigheden te bepalen, moet de tandarts de positie van elke tand meten en begrijpen, terwijl hij de afstanden, hoeken en interacties vastlegt. In dit verband is een van de meest voorkomende weggevertjes van malocclusies de overbeet- en overjet metingen.

Aan de ene kant verwijst overbeet naar hoe diep je kunt bijten, terwijl overjet weergeeft hoe gebogen je voortanden zijn. Gelukkig kan Invisalign je met beide helpen.

De meest voorkomende vorm van malocclusie is de open beet, een aandoening die wordt veroorzaakt door meerdere factoren, waaronder duimzuigen, mondademhaling en andere. Het wordt gekenmerkt door een vergrote overbeet en overjet, waardoor er een gat in je voortanden ontstaat, zelfs als je je kiezen op elkaar zet. Als gevolg daarvan wordt de functie van jouw gebit en het algemene uiterlijk van jouw gezicht wordt aangetast.

Wat is Invisalign en hoe werkt het?

Invisalign is een esthetisch orthodontisch behandelingsalternatief dat gebruik maakt van uitneembare, aangepaste en transparante aligners, gemaakt van speciaal kunstof om meerdere orthodontische problemen te corrigeren. Het heeft bewezen effectief te zijn bij meerdere soorten malocclusieproblemen, waaronder overbeet- en overjetproblemen.

In tegenstelling tot andere soorten orthodontische behandelingen maakt Invisalign geen gebruik van vaste beugels en banden die aan de voor- of achterkant van het gebit worden bevestigd. In plaats daarvan maakt het gebruik van lichtgewichte hoesjes die zijn ontworpen met gespecialiseerde software om jouw tanden in de gewenste posities te zetten.

Deze aligners werken door druk uit te oefenen op specifieke punten en hoeken van je tanden om ze in een bepaalde richting te laten bewegen. De druk duwt of trekt jouw tanden, waardoor de botstructuur langzaam maar voortdurend en effectief verandert.

Waarom Invisalign gebruiken in plaats van traditionele beugels?

Er zijn vele voordelen van het gebruik van Invisalign als alternatief voor vaste beugels. Enkele daarvan zijn de volgende:

– Hun aanpassing laat de perfecte pasvorm toe, wat het comfort verhoogt.
– Hun uitneembare functie geeft geen ongemakken bij het eten of tijdens de mondhygiëne.
– Het gebruik van gedigitaliseerde technologie zoals mondscanners en CAD/CAM maakt hun productie- en ontwerpproces snel en comfortabel.
– Invisalign heeft meer dan 80% bewegingsnauwkeurigheid, met een bijzondere effectiviteit bij een open beet.

Tot slot is een van de belangrijkste kenmerken van Invisalign de esthetiek. Terwijl beugels je uiterlijk kunnen compromitteren, is Invisalign, zoals de naam al aangeeft, praktisch onzichtbaar.

Mocht je vragen hebben over de stand van jouw tanden neem dan contact met ons op om jouw wensen en situatie te bespreken :).