Invisalign kosten: wat is de prijs van de onzichtbare beugel?

Omdat elke behandeling persoonsafhankelijk is kunnen wij hier alleen een indicatie van de prijs geven. De kosten die voor jouw situatie gelden zal de behandelaar bij de intake benoemen.

De prijs van een behandeling zal gemiddeld tussen de € 1.995,- en € 2.945,- zijn(*).
Dit komt overeen met de prijs van een slotjesbeugel.

*Exclusief controles, deze vinden plaats om de 2 tot 3 maanden à € 39,38.

Overzicht tarieven

Kosten orthodontie: hoeveel kost een beugel zonder verzekering?

Veel mensen vragen zich af: wat kost een beugel nu eigenlijk? En is dat met of zonder vergoeding vanuit de zorgverzekering? De bovengenoemde prijzen voor de Invisalign beugel representeren de kosten voor een onzichtbare beugel dan wel traditionele beugel zonder verzekering. Invisalign kost niet meer dan een gewone beugel. Omdat kosten voor orthodontie relatief hoog liggen, zijn er aanvullende verzekeringen die deze financiële druk kunnen verlagen. Ook biedt Comfortho een aparte betalingsregeling om de kosten voor de beugel te voldoen in termijnen.

Invisalign kosten voor beugel, intake en controles

De kosten voor een behandeling met een beugel van Invisalign bedragen gemiddeld tussen de 1995 en 2945 euro. Deze Invisalign prijzen zijn exclusief de controles, die om de 2/3 maanden plaatsvinden en 39,38 euro per keer kosten. De kostenbesparing met Invisalign ten opzichte van de traditionele slotjesbeugel zit hem met name in de controlekosten en de duur van de behandeling. Door minder controles bespaar je kosten bij Comfortho. Met deze prijzen zit Comfortho onder het Invisalign gemiddelde. Dat ligt gemiddeld tussen de 3500 en 5500 euro. De exacte prijs van de Invisalign beugel hangt af van de duur van de behandeling en de complexiteit van de behandeling.

Orthodontie vergoeding zorgverzekering

De aanvullende zorgverzekering vergoedt onze Invisalign behandeling volledig of gedeeltelijk. Voor een overzicht per verzekeraar bekijkt u onze informatie over vergoedingen voor orthodontie.

Bent u jonger dan 18 jaar?

Raadpleeg dan ook de vergoedingen voor orthodontie tot 18 jaar in 2018 van Independer.

Bent u 18 jaar of ouder?
Raadpleeg dan ook de vergoedingen voor orthodontie vanaf 18 jaar in 2018 van Independer.

Vergoeding orthodontie basisverzekering

Wordt de onzichtbare- of doorzichtige beugel vergoed vanuit de basisverzekering? Die vraag proberen we zo goed mogelijk voor u te beantwoorden. Jonger dan achttien of ouder dan achttien jaar: de onzichtbare beugel wordt in de meeste gevallen niet vanuit uw basisverzekering vergoed. Vergoeding voor orthodontie wordt enkel vanuit de basisverzekering vergoed in geval van bijzonderheden, zoals een ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, gebit of kaak.  

Orthodontie vergoeding aanvullende verzekering

Wordt de onzichtbare beugel vergoed vanuit de aanvullende verzekering? Met een aanvullende verzekering voor orthodontie kun je de kosten voor een onzichtbare beugel vergoed krijgen. Of deze kosten helemaal of gedeeltelijk worden vergoed, hangt af van de module en kan verschillen per verzekeraar. Het volledige overzicht vindt u hier. Omdat de basisverzekering meestal geen orthodontische kosten vergoed, zul je gelukkig bijna nooit te maken krijgen met eigen risico kosten voor orthodontie.

Hoogte vergoeding en aanvullende eisen

Bij een aanvullende zorgverzekering voor orthodontie krijg je onzichtbare beugel (gedeeltelijk) vergoed tot een maximum bedrag per jaar. Let wel: bij veel verzekeraars gelden aanvullende eisen voor orthodontie, zoals:

  • Wachttijd
  • Medische acceptatie
  • Eenmalige vergoeding

De ‘wachttijd’ houdt in dat je minstens een paar maanden tot een jaar verzekerd moet zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Wees er dus op tijd bij en bekijk de voorwaarden van de verzekeraar goed alvorens u de verzekering afsluit.

Wat betreft de ‘medische acceptatie’’ geldt het volgende: de zorgverzekaar maakt een voorspelling van jouw verwachte orthodontie kosten. Als de verwachting is dat je veel kosten gaat maken, dan kan je zorgverzekeraar een keuze maken om je niet als klant te accepteren.

De laatste aanvullende eis ‘eenmalige vergoeding’ houdt in dat verzekeraars meestal maar eenmalig kosten voor orthodontie vergoeden. Dit geldt over de gehele looptijd van je verzekering. Als je bijvoorbeeld 1500 euro vergoed krijgt van de verzekeraar, kun je dit slechts 1 keer claimen zolang je verzekering loopt.

Gespreid Betalen

Wij bieden je de mogelijkheid om een behandeling met de onzichtbare beugel in termijnen te betalen. Met het Comfortho Financieringsplan kun je een behandeling laten uitvoeren en achteraf of per maand betalen. Dat maakt de behandeling voor u financieel eenvoudiger, doordat uw geen grote bedragen in 1 keer hoeft te voldoen.

Waarom uw beugel in termijnen betalen?

Bij Comfortho begrijpen wij als geen ander dat een beugel een behoorlijke investering is. Naast alle vaste lasten en vele andere kosten die u heeft in het dagelijks leven komen dan nog eens de kosten van een beugel. Dat is vaak lastig om in 1 keer te betalen. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken kunt u bij ons gebruik maken van de beschreven financieringsregeling. Hiermee kunt u de Invisalign beugel in termijnen betalen. Zo kunt u op een verantwoorde manier investeren in uw tanden. Uw onzichtbare beugel op afbetaling!

Wat houdt het Comfortho Financieringsplan concreet in?

Via onze financieringsregeling krijgt u een advies op maat wanneer de behandelkosten € 2.500 of meer bedragen. Allereerst wordt de aanvraag aangeboden bij verschillende organisaties. Uiteindelijk ontvangt u een offerte op maat tegen de meest gunstige voorwaarden, zodat u de beugel in termijnen kunt betalen. De beugel op afbetaling voldoen heeft als voordeel dat uw dagelijkse uitgavenpatroon niet of nauwelijks hoeft te worden aangepast. Dat maakt het voor u makkelijker om de stap richting een perfecte glimlach te verwezenlijken.

Vertel het door! Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePin on Pinterest